Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

dimarts, 11 de maig del 2010

La UPV dedica una pàgina web a Raimon en honor al 50è aniversari d'"Al Vent"


PDF a/e
dilluns, 10 maig 2010

raimonLa Universitat Politècnica de València (UPV) ha presentat una pàgina web dedicada a Raimon amb motiu dels 50 anys de la cançó ‘Al vent‘.

La nova pàgina, inaugurada aquest dilluns al migdia, està inclosa dins el web de la universitat. Autoritzada pel cantautor, aquest espai web ofereix l'exposició, el catàleg, les publicacions i fins i tot una xarxa de blogs.

Per altra banda, la pàgina web també ofereix el concert que el cantant de Xàtiva va fer a la universitat per commemorar l'aniversari de la seua cançó més famosa, a més de retre un homenatge emotiu a Raimon i la seua obra, "figura cabdal de la cançó en la nostra llengua i de la cultura en general" s'afirma des de la UPV.

La pàgina web, a la presentació de la qual ha assistit hui Raimon a València, es divideix en cinc parts: ‘Exposició‘, ‘Catàleg de l'exposició‘, ‘Concert: Raimon a la UPV‘, ‘CD Gràcies, Raimon‘ i ‘Vida i obra‘. A la web destaca el gran nombre de vídeos, amb moltes imatges i molts fragments de cançons de Raimon. També s'hi inclouen els textos del catàleg de l'exposició, les lletres de les cançons, els discos editats, etc.

Des de la UPV s'informa de que un dels objectius que es busca amb esta web és "la interactivitat amb el públic" per la qual cosa s'ha creat el blog ‘Gràcies, Raimon‘, amb el qual es busca "oferir un lloc per a la participació, amb imatges, textos, records...".

Entre els continguts de la pàgina es pot veure la línia del temps de la vida de Raimon en el context historicosocial; el vídeo extret de la Nova integral Edició 2000; els vídeos de les vitrines amb imatges, articles de premsa, llibres, etc. (de València, París, universitats, el Japó i els Estats Units, Barcelona, Madrid, Raimon prohibit i estimat, internacional); l'exposició virtual en vídeo; el vídeo amb les portades de discos; el vídeo del final del concert a la UPV...També s'inclou el catàleg complet de l'exposició (amb els articles d'Aranguren, Espriu, Fuster, Vázquez Montalbán, Archer, Furió, Galeano, Mira, Gámez, Palomero, Sanchis, Vicent...); el llibret del CD ‘Gràcies, Raimon‘, interpretat per altres artistes, com ara Serrat, Carreras, VerdCel, Marina Rossell, Miquel Gil, La Gossa Sorda...); la relació de discos; totes les lletres de les cançons; i d'altres contigunts.