Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

dimecres, 15 d’octubre del 2008

Ataquen de nou la seu del Bloc a València
Dimarts, 14 d'octubre de 2008 a les 12:00
Informa: Guillem

Societat
La seu nacional del Bloc Nacionalista Valencià (BNV), al carrer Sant Jacint de València, va ser atacada per uns desconeguts durant la matinada del diumenge al dilluns 13 d'octubre. En l'atac s'ha llençat una pedra de grans dimensions contra la façana de l'edifici, que ha trencat diversos vidres i que podria haver causat greus danys personals en cas d'haver impactat en alguna persona. L'agressió coincideix en el temps amb les que han patit aquest cap de setmana les seus de la Intersindical Valenciana i d'Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), també a la ciutat de València.

Aquest no és el primer atac a la seu nacional del Bloc. L'any passat uns desconeguts van col·locar un artefacte incendiari davant l'edifici, i les seus del partit a Gandia i a Benicàssim han estat atacades en repetides ocasions. Davant la seu d'ERPV també hi va explosionar un artefacte ara fa aproximadament un any. I sense anar més lluny una regidora del Bloc, Maite Peiró, era agredida fa dues setmanes per grups d'ultradreta que protestaven per la celebració del Correllengua a Gandia.

El secretari general del Bloc, Enric Morera, ha demanat a la Delegació del Govern espanyol a València que investigui i aturi aquesta "escalada d'agressions contra entitats nacionalistes i d'esquerres, que cada 9 d'octubre afloren sense que hi haja mai cap detenció, ni la Delegació del Govern haja fet res al respecte". El maig de l'any passat ja informàvem de l'alarmant increment d'agressions ideològiques al País Valencià per part de grupuscles que gaudeixen d'una inexplicable impunitat.

El Bloc ha presentat la següent denúncia:

"El cristall de la finestra ha estat trencat pel llançament contra el mateix de una pedra de 25 per 10 cm., aproximadament, des del carrer Sant Jacint. La gravetat dels fets esta en que el local atacat es la seu nacional del partit polític BLOC Nacionalista Valencià, que, any rere any, per aquestes senyalades dades pateix atacs dels intolerants -l'any passat van col·locar una bomba que per sort no va esclatar però que va obligar a desallotjar el veïnat de la finca-. Com sempre s'emparen en la nit per a fer aquestes accions que suposen atacs als principis constitucionals de llibertat de opinió i associació política. Ja vàrem advertir per carta al Delegat del govern que podíem ser objecte de un atemptant de aquest tipus. La data elegida per aquest atemptat ens confirma la intencionalitat política i ideològica de aquests fets. Cal tenir en compte també que el passat 26 de setembre una regidora de aquesta formació política en Alqueria de la Comtessa va ser agredida brutalment per grups de ultradreta a Gandia en la celebració del Correllengua".
Font:racó català