Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

diumenge, 5 de juliol del 2009


dissabte, 04 de juliol de 2009
font:racó català

Cap condemna pels agressors del Correllengua de Gandia

La jutgessa eximeix de responsabilitat penal els atacants

La jutgessa que investigava el cas de l'agressió del Correllengua de Gandia, l'estiu passat, ha eximit de responsabilitat penal els 18 feixistes acusats per no haver-ne pogut identificar els autors. La regidora del BNV Maite Peiró va resultar ferida de resultes de l'impacte d'una pedra al cap i altres participants van ser agredits. A més, la jutgessa no ha considerat el boicot a l'acte reivindicatiu com un delicte, tot i haver quedat demostrat el caràcter violent de la protesta ultra i haver-hi hagut víctimes greus. Ho ha justificat dient que tot i que "d'alguna manera es va impedir el dret a manifestació [...] no es va arribar a produir la pertorbació de l'ordre que aquests preceptes castiguen, tal i com demostra la nul·la intervenció policial en els fets, malgrat estar-hi present en tot moment".

Durant el Correllengua de Gandia de l'any passat, un grup de feixistes convocats pel Grup d'Acció Valencianista (GAV) va intentar impedir el tradicional acte reivindicatiu per la llengua amenaçant i provocant els participants, fins i tot a la porta del Casal Jaume I, sense que la policia nacional actués. No va ser fins després de la greu agressió que gairebé li va costar la visió a la regidora Maite Peiró i les posteriors denúncies dels convocants del Correllengua i dels col·lectius de la plataforma Acció Popular Contra la Impunitat quan es van obrir diligències contra 18 ultres identificats i se'ls va imposar una multa de 300 euros. Les autoritats van assegurar que es sancionarien els agressors, cosa que finalment no ha succeït.

Val a dir però que a hores d'ara Independentistes de la Safor en el seu comunicat reconeix no saber si la sanció econòmica ha quedat sense efecte. El col·lectiu critica durament la constant impunitat que reben els protagonistes d'aquest tipus d'actes vandàlics i acaba qüestionant-se què hauria passat si un regidor ferit hagués estat del PP o del PSOE.