Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

dimecres, 11 de novembre del 2009

LA CHX DUPLICA LA INVERSIÓ A LA FONT GRAN


Dalt, aspecte actual de la Font Gran. Baix, plànol de la remodelació.

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) ha duplicat fins vora un milió d'euros la inversió per al projecte de remodelació de la Font Gran, les obres del qual s'han donat ja per començades amb el tancament al públic del parc. La inversió inicial era de més de 400.000 euros. L'Ajuntament calcula que les obres duraran mig any, amb la intenció de poder estrenar-les al mes de març par a la celebració del Dia de la Valldigna.
Este projecte no correspon al Plan E, sinó que forma part d'una actuació global per a contindre les avingudes del riu Vaca per tal d'evitar inundacions a les marjals de Tavernes. Inicialment estava previst fins i tot la construcció d'un embassament a Malet que es va retirar del projecte per les seues repercusions mediambientals.
Arc Iris confia en que l'alcalde i la CHX encerten en el tipus d'intervenció escollit per a l'espai més sensible i emblemàtic de Simat, però no fa un pas enrere amb les seues crítiques al projecte global, que pretén retindre aigua a la part alta de la conca per tal de guanyar sòl urbanitzable a les marjals.
Font:Arc Iris Simat