Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

diumenge, 1 de novembre del 2009

Un clam gegantí contra la corrupció a València


diumenge, 01 novembre 2009
Un clam gegantí contra la corrupció a València 24/c9 ha parlat un minut de la noticia sobre la manifestació. Per aquest mitjà, només han anat Catalanistes/separatistes i grups de esquerres i que no sumaven més de dues mil persones.
Ahir la vespreda, desenes de milers de persones (40.000 els organitzadors, 2.200 la policia municpal) van travessar els carrers més cèntrics de València amb càntics i crits contra la corrupció. Els convocants de la manifestació van escenificar pels carrers de la capital del Turia una "marxa fúnebre" en la qual es va poder veure un taüt, acompanyat de dos capgrosos, centenars de persones portant veles i una bandera a manera de creu en la qual es podia llegir 'Per els víctimes de la corrupció'. S'ha demanat la dimissió de Francisco Camps i la convocatòria d'eleccions anticpades. La convocatòria que va començar per un “grup del Facebook” i que ha acabat esdevenint en el Col·lectiu contra la Corrupció.

Els manifestants també van demanar salvar Catarroja de la corrupció, "tratges per a tothom, a la presó", "Salvem el cabanyal" entre altres.

Cal remarcar una destacada presència de l'Esquerra Independentista a la manifestació.

La marxa ha rebut el suport d'Iniciativa pel Poble Valencià, el Bloc, ERC, Esquerra Unida País Valencià, Verds Esquerra Ecologista, Escola Valenciana, Maulets, Col·lectiu ja en tenim prou, el Partit Comunista M.L., Ciutadans per la República, Reviscola, l'Associació Salvem Catarroja i la Plataforma Cívica En Moviment.