Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

dilluns, 4 d’agost del 2008

DILLUNS, 04/08/2008 - 15:16h

PSPV, Bloc i ERPV formen govern a Simat de la Valldigna

Han aprovat una moció de censura contra el batle del PP(notícia extreta de Vilaweb)



L'ajuntament de Simat de la Valldigna (la Safor) ha aprovat avui la moció de censura contra el batle del PP, Sebastià Mahiques, amb els vots a favor del tripartit format pel PSPV-PSOE, Bloc Nacionalista Valencià i ERPV, que a partir d'ara formaran govern a la vila. D'aquesta manera, Mahiques ha deixat avui el govern i el socialista Eladi Mainar passa a ser el nou batle de Simat dels propers dinou mesos. Agustina Brines, del Bloc, ho serà després.

Les tres forces polítiques han dit que el govern local del PP passava per una situació de minoria i de manca de plantejaments de futur, fet que paralitza projectes prioritaris per al desenvolupament del poble, i que era per això que havien acordat aquest pacte de progrés.

Mesos de negociacions

El camí fins a arribar-hi, però, no ha estat gens fàcil. Des de les eleccions de l'any passat, els grups parlamentaris s'han reunit en moltes ocasions sense aconseguir cap acord. Al novembre, socialistes i el Bloc van proposar un pacte per a fer fora el PP de la batlia, però no van rebre el suport d'ERPV ni d'EU-AI, de manera que el PP va continuar governant en minoria, amb quatre regidors.

Uns mesos més tard, a finals de gener, ERPV va plantejar al PSPV i el Bloc una moció de censura, i oferí la batlia al socialista David Mogort (número dos a la llista a les últimes eleccions). Tanmateix, el Bloc va rebutjar la proposta, tot reclamant l'acord a què havien arribat amb anterioritat amb el PSOE i criticant que ERPV no hi hagués donat suport aleshores.

Finalment, PSPV, Bloc i ERPV han tancat el pacte per presentar la moció de censura, un acord que no té el suport de l'altra força política del consistori, EU-Arc Iris, que ha decidit de mantenir-se a l'oposició 'sigui quin sigui el govern'.