Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

dimecres, 11 de febrer del 2009

DIMECRES, 11/02/2009
Font :Vilaweb

Acció Cultural emprèn una moció legislativa popular perquè les televisions en català es puguin veure a tot el país

Vol recollir mig milió de signatures · Avui es fan les primeres reunions de la campanya

Acció Cultural del País Valencià ha començat una Iniciativa Legislativa Popular perquè el parlament espanyol aprovi una llei que asseguri que totes les televisions en català es puguin veure a tot el territori lingüístic. Això exigeix una llei i la recollida de mig milió de signatures. Ahir al vespre es feren les primeres reunions per a endegar la iniciativa a Alcoi, Benicàssim i Montaverner. Eliseu Climent explica el projecte en aquest text.

ACPV, que té el suport de molts grups i institucions, va començar ahir al vespre una ronda de presentacions de la iniciativa en algunes ciutats valencianes. Les signatures es recolliran per tot l'estat, però hom vol donar una importància especial al País Valencià, perquè és la destrucció de la xarxa de repetidors de TV3 que motiva la campanya.

Avui es faran reunions a les Alqueries, Pego, Torreblanca i Xeraco. Dijous, a Agullent, Alboraia, Betxí, Castelló, Catarroja, Faura i Ibi. Divendres, a Carcaixent, Gandia, Muro, Ontinyent i Vall d'Uixó. Dissabte, finalment, a Atzaneta, Beneixama i Oliva.

Acció Cultural entén que l'aprovació pel parlament espanyol de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, feta l'any 2000, obre la porta a una acció legislativa que estableixi un nou marc en què totes les televisions que emeten en una mateixa llengua es puguin veure a tot el territori lingüístic.

Per a aconseguir-ho calen una llei i mig milió de signatures validades, que ACPV espera recollir a tot el nostre país i a l'estat espanyol, particularment a Galícia i al País Basc.