Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

diumenge, 15 de febrer del 2009


Roden a Simat "Oval" adaptació d'un relat d'Edgar Alan Poe
diumenge, 15 febrer 2009

El jove cineasta valldignenc Santiago Estruch rodava aquest cap de setmana el curtmetratge "OVAL" una adaptació d'un relat d'Edgar Alan Poe, on intervenen la consolidada actriu Lola Moltó i el simater Ildefons Oltra (protagonista del curt) .
En els papers secundaris: Bea Bonilla, Jose Luís Hernàndez i el també simater Aureli Mansanet. Un equip de professionals han participat des de divendres en el rodatge intensiu de 3 dies de duració a Simat de la Valldigna: Celia Benavent - il·luminació i fotografia, Juanma Martínez - tècnic de só, Gabi Garcia - foto fixa. L'encarregat de la BSO torna a ser el germà del director, Carles Estruch, i el guió és de Nacho Cagiga i el mateix Santiago Estruch.
El curt serà presentat al FESTIVAL de SITGES'09, i es un homenatge a EDGAR ALAN POE, en el 200 aniversari del seu natalici, segons declarava el director a ValldignaDigital, on hi trobareu imatges del rodatge.
* SINÒPSI
" Un representant de llibres es perd per una carretera secundaria per culpa de l'intensa boira, finalment arriba a la pensió "Maria Roget", on conviurà amb una amalgama de personatges peculiars. L'hospedat es troba amb una càmera de vídeo digital on hi ha estranyes gravacions de diferents inquilins que havien ocupat la mateixa habitació ... "
BIOFILMOGRAFIA
Santiago Estruch, Tavernes de la Valldigna (1968).
Començà fent curmetratges a principis dels anys noranta col·laborant a la TV Local ECVT (Escola Comarcal de Vídeo i Televisió) de Tavernes de la Valldigna. Aquests curtmetratges varen ser "Cuando la luz se enciende" i "RIP", que varen donar pas a que fera el curtmetratge "Con la soga al cuello", seleccionat en diferents festivals.
A finals de l’any 1992 estudia un curs de cinema al CECC (Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya) on tingué professors com José Luis Guerin, Paulino Viota, Gerardo Gormenzano, Luis Aller,... Com a treball de fi de curs realitzà un curmetratge en Súper 8 mm amb el títol de "La niña".
L’octubre de l’ any 1993, a Tavernes de la Valldigna, escrigué amb l’escultor Salvador Ripoll de Simat de la Valldigna un guió per al documental "L’ofici de la pedra" com a encàrrec dels ajuntaments de la Valldigna. Dintre d’aqueix mateix treball varen fer la història de ficció "Escultum", on es recreava la reconstrucció d’un capitell del segle XV del monestir de Santa Maria de Valldigna feta pel mateix Salvador Ripoll.
FILMOGRAFIA
*Per una vall digna - documental músical Carles i Santiago Estruch
*"Bela Lugosi, PICFAIR 569 Hollywood" [Llargmetratge digital] (2005){Producció pròpia} {Seleccionada SITGES'06}
*" Vida, mort i resurrecció " [Curt-vídeo] (2005) {Producció pròpia}
*" Les 4 Estacions " [Curt-vídeo] (2004) {Producció pròpia}
*" Efecte Òptic " [Curt-vídeo] (2003) {Producció pròpia}
*" Il·lumina la teua vida " [Curt-vídeo] (2002) {Producció pròpia}
*" Salón Cinema Simat " [Curt-vídeo] (2001) {Producció pròpia}
*" Pozo del olvido " [Curt-vídeo] (1995) {Producció pròpia}
*" La niña " [Super 8] (1993) {Treball Fi de Curs CECC}" RIP " [Curt] (1991) {Valldigna TV}
*" Cuando la luz se enciende " [Curt] (1991) {Valldigna TV}

font: Valldigna-Cultura -projecte en xarxa VALLDIGNA SOM I SEREM

Cicle de Cinema de Santiago Estruch al Festivern 2007