Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

dimarts, 24 de febrer del 2009

França tanca la TDT catalana a Perpinyà PDF
dimarts, 24 febrer 2009

Ara a la Catalunya Nord Des de la setmana passada els quatre canals públics de la televisió catalana Televisió de Catalunya no es poden captar a la plana del Rosselló i al Baix Vallespir. La televisió pública catalana, ubicada a Barcelona i captada a Perpinyà des de 1985, podria així desaparèixer totalment de les pantalles nord-catalanes l'abril de 2010 quan es faci el pas integral cap a la TDT a la Catalunya del Sud. L'organisme francès, que succeeix al Consell Superior de l'Àudiovisual en matèria de regulació de les ones de ràdio i televisió, ha comprovat la presència a-legal en territori francès de canals estrangers, segons informa La Clau-net.

I sense consideració particular per al caràcter internacional de la cultura catalana ni per la directriu europea Televisió Sense Fronteres de 1989.

El repetidor privat instal·lat el juliol 2008 a la zona del Puig Neulós, al massís de l'Albera, ha estat així desactivat poc després de la visita de dos tècnics delegats per l'Agència. La televisió pública catalana, ubicada a Barcelona i captada a Perpinyà des de 1985, podria així desaparèixer totalment de les pantalles nord-catalanes l'abril de 2010 quan es faci el pas integral cap a la TDT a la Catalunya del Sud, que indueix la interrupció de les emissions analògiques actualment captades a través de l'emissor del Pic de les Salines, al territori espanyol, al qual són connectats repetidors tamba a-legals instal·lats als municipis de Portvendres, Sureda, Arles, Talteüll fins Prada, tot sovint a petició dels sindicats intermunicipals.