Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

dilluns, 31 d’agost del 2009

El COMcert reuneix més de 3.000 persones a Benifairó de la Valldigna
Dilluns, 31 d'Agost de 2009
Font: infosafor
Més de 10 hores de música en valencià apleguen una gran quantitat d'espectadors en la primera edició del COMcert, celebrada al municipi de Benifairó de la Valldigna. El Col·lectiu Ovidi Montllor (COM) Associació de Músics i Cantants del País Valencià ha volgut reconéixer la tasca de l'Ajuntament saforenc en defensa de la música i la cultura valencianes.
La primera edició del COMcert ha superat les expectatives d'assistència de l'organització: Tubal Perales, cap de premsa del Col·lectiu Ovidi Montllor, ha manifestat en referència a aquesta qüestió que "estem molt satisfets amb el compromís i la implicació del públic. Era molt important per a nosaltres constatar que hi ha un suport explícit per part dels espectadors que, al remat, són els que fan possible, dia a dia, que els músics en valencià podem treballar i dedicar-nos a fer cançons". Així mateix, ha afegit que "la festa d'avui demostra també que hi ha una escena absolutament cohesionada, una germanor sense precedents entre tots els artistes que formen part del Col·lectiu i això sempre és una bona notícia."
Van actuar VerdCel, Clara Andrés, Pau Alabajos, Rafa Xambó, Remigi Palmero, Eva Dénia, Miquel Gil, Pep Gimeno "Botifarra", Òscar Briz, Urbàlia Rurana, Si+No, Neuròtics, Bakanal, Rapsodes, Orxata Sound System, 121dbs i Biano Selektah. I va excusar finalment la seua presència per motius personals el cantautor de Paiporta Elies Monjolí.
Més de 3.000 persones es van acostar fins a Benifairó de la Valldigna per donar suport al Col·lectiu Ovidi Montllor en la gran festa de la música en valencià. Els ingressos d'aquest festival seran destinats íntegrament per a finançar la segona edició de la Guia dels Músics i Cantants en Valencià, una valuosíssima eina de difusió que serà enviada a tots als ajuntaments del País Valencià, perquè els programadors culturals estiguen assabentats del que es cou a casa nostra: enguany hi haurà fitxes de més de 160 grups i solistes; pràcticament s'ha duplicat la xifra de grups inscrits en la primera edició.

Pau Alabajos, secretari del Col·lectiu Ovidi Montllor, ha volgut incidir en "el moment dolcíssim pel que passa actualment la música en valencià, si atenem als fets objectius: més grups i solistes, més festivals i concerts, més públic, majors xifres de venda, major obertura del ventall estilístic (des de hip-hop fins a la música electrònica, passant pel soul, el funky i el rock), més projecció internacional... Estem d'enhorabona!". Així mateix, el Col·lectiu Ovidi Montllor ha volgut reconéixer públicament la tasca de l'Ajuntament de Benifairó de la Valldigna i dels voluntaris de Som i Serem, que han fet possible, amb la seua dedicació i compromís, aquest festival i que demostren, any rere any, que han esdevingut la capital de la música en valencià (organitzant tres edicions del festival Mésquerock, una edició del Festivern i ara el COMcert). El president del COM, Manuel Miralles ha lliurat simbòlicament un quadre de Toni Miró amb la imatge del cantautor Ovidi Montllor a l'acalde de la localitat de La Valldigna, Jesús Ferrando i a Tere Rodríguez, responsable municipal d'aquest esdeveniment i coordinadora dels voluntaris