Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

dijous, 17 de setembre del 2009

L'alcalde de Xàtiva a judici per haver tractat de "gilipolles" al professorat

Font:llibertat.cat
dijous, 17 setembre 2009
rusxj El jutjat d’instància i instrucció de Xàtiva número 2 estima que procedeix encetar un judici de faltes per “injúries i amenaces” després que el president de la Diputació afirmara que els professors són “gilipolles”, “pocavergonyes” i “calia rematar-los”., segons informa Escola Valenciana. L’entitat cívica citarà també Ricardo Costa, com a testimoni per haver estat present durant els insults. Després d'obrir dirigències el darrer mes de maig, la jutgesa de Xàtiva ha donat un pas més: incoar judici de faltes a Alfonso Rus per injúries i amenaces i citar-lo el proper 23 d'octubre al jutjat.

La denúncia d'Escola Valenciana, presentada a nom de tots els seus responsables comarcals i encapçalada pel seu president Diego Gómez, es va presentar després que Rus qualificara els mestres valencians de "gilipolles" i "pocavergonyes" i amenaçara de "rematar-los". Els insults i les amenaces van arribar després que membres d'Escola Valenciana es concentraren a Xàtiva el darrer 25 d'abril, mostrant pancartes en contra de la política educativa del govern Camps.

La denúncia va ser interposada en el jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Xàtiva. En concret el jutjat emet un aute d'incoació a Rus per un suposat delicte tipificat en l'article 620.2 del codi penal.

Els insults es van dur a terme durant un acte públic on estava present Ricardo Costa, secretari general del PP al País Valencià i mà dreta de Francisco Camps. Per aquest motiu, Escola Valenciana ha sol·licitat que la jutgessa el cite a declarar en qualitat de testimoni. Els serveis jurídics de l'entitat afirmen que "és molt previsible" que finalment Costa haja de desplaçar-se també a Xàtiva el proper 23 d'octubre.

El president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, ha afirmat: "Aquest és un pas més, però en aquest i en altres fronts continuarem defensant els valors de la radicalitat democràtica, en front de l'actitud de baixesa moral i autoritarisme dels nostres governants". Gómez ha afegit que "les paraules del president de la Diputació representen a tots els dirigents del govern valencià i a tots els membres del Partit Popular ja que ningú l'ha desautoritzat i, per tant, el cas és encara més greu". Escola Valenciana ha criticat durament el talant dels governants valencians "que avergonyeixen a tot un poble".

Diego Gómez ha recordat també que Escola Valenciana prepara tot un paquet de demandes i denúncies públiques en diferents fronts, principalment pel que fa a l'acció del Conseller d'Educació Alejandro Font de Mora. Gómez ha afirmat que "no pot ser que mentre milers de bons treballadors perden el seus llocs de treball, un senyor responsable d'una gestió 'lamentable' i revocada fins i tot pels tribunals continue en el seu lloc de treball cobrant milers d'euros dels contribuents i passejant-se en vehicle oficial".