Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

diumenge, 30 de novembre del 2008

Desenes de milers persones rebutgen la politica educativa al País Valencià PDF
diumenge, 30 novembre 2008

'llevap Amb aquesta educació, Font de Mora dimissió'. Anuncien noves mobilitzacions si el Consell no retia l'ordre i negocia els punts del manifest de la Plataforma
Més de cent mil persones, segons els organitzadors, (cinquanta mil segons Levante, quaranta mil, segons la policia nacional espanyola i dotze mil la policia municipal). Més enllà d'aquest ball de xifres, ha estat la manifestació més gran manifestació que ha vist València des d'aquelles contra la guerra, i aquest cop ho ha fet en defensa de l'ensenyament públic i contra la política educativa de la Generalitat, sobretot pel que fa a la impartició en anglés d'Educació per a la Ciutadania. (video de la manifestació INFOTV)

La gentada venia de totes les comarques valencianes, reunia pares, mestres, alumnes i ciutadans en general, parlaven castellà o valencià però tots coincidien en el crit més repetit: 'Amb aquesta educació, Font de Mora dimissió'.
Per al STEPV, un dels convocants, "l’administració valenciana té ara un problema, que és eixir del conflicte que ella mateixa ha generat, ja que les estratègies que ha fet servir fins ara no els han funcionat». Al seu parar, fins ara «han ignorat les reiterades demandes de retirar l’ordre d'Educació per a la Ciutadania, i imposar el seu criteri partidista, ni intentar trencar la unitat de la plataforma amb reunions aïllades amb les entitats que en formen part".
Des del STEPV ja han anunciat que si el Consell no retia l'ordre i negocia els punts del manifest de la Plataforma, el proper dia 17 de desembre la comunitat educativa paralitzarà els centres docents en una jornada de vaga, així com noves accions de protesta per al pròxim trimestre.
Retalls de premsa: