Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

dilluns, 3 de novembre del 2008

Zapatero anuncia que es podrà ajornar el pagament de la hipoteca durant dos anys Imprimeix
dilluns, 03 novembre de 2008

Image En la mesura més important del paquet d'accions que l'executiu estatal ha anunciat aquest migdia. El president del govern d'Espanya ha presentat un seguit de mesures amb les quals es pretén beneficiar les famílies amb més dificultats a la vegada que s'afavoreix l'ocupació i la contractació laboral. José Luis Rodríguez Zapatero ha anunciat que es facilitarà una moratòria de fins a dos anys en aquells casos que es complisquen una sèrie de requisits. A les famílies que se'n beneficien se'ls ajornarà un 50% el pagament de la quota mensual, amb un límit màxim de 500 euros mensuals. S'estima que 500.000 persones es podran acollir a la mesura.

També amb relació a les hipoteques, l'executiu estatal retindrà dos punts menys a aquells contribuents que paguen l'habitatge habitual amb finançament d'una entitat, sempre i quan guanyen menys de 33.000 euros anuals. Aquesta mesura, segons Zapatero, suposarà 2.000 milions de liquiditat per als tres milions i mig de contribuents que reunisquen els requisits. L'executiu també ampliarà el termini per materialitzar el saldo del compte d'estalvi habitatge, que fins ara és de quatre anys. Els ciutadans amb comptes que expiren des d'ara fins a desembre de 2010 diposaran de dos anys més per comprar un pis sense perdre els beneficis fiscals. Segons Zapaero, prop de 180.000 persones es beneficiaran d'aquesta mesura. Per una altra banda, s'ampliarà el termini en dos anys i així les famílies que hagen adquirit una habitatge amb previsió de vendre posteriorment la residència habitual puguen fer-ho sense que es vegen perjudicats fiscalment.

El president de l'executiu de Madrid també ha anunciat que el govern d'Espanya bonificarà amb 1.500 euros les empreses que contracten de forma indefinida a desocupats amb càrregues familiars. A més, tindran bonificació els contractes nous i estables en sectors i activitats estratègiques com les relacionades amb energies renovables i medioambientals. També s'ampliarà la capitalització del 40 al 60% de la prestació de desocupació a l'hora de fomentar el treball per compte propi. Zapatero ha assenyalat que l'impacte de totes aquestes mesures de foment de l'ocupació beneficiaran prop de 500.000 persones.