Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

dilluns, 17 de novembre del 2008

Nacionalistes d’Esquerres d’EUPV reclama al Govern valencià que reconega oficialment la senyera reial valenciana de les quatre barres, que ha identificat històricament l’antic Regne de València

Classificat com a: Notícies — Esquerra Unida @ 3:48 pm

Nacionalistes d'EsquerresSenyera del Consell PreautonòmicNacionalistes d’Esquerres d’EUPV reclama la coexistència oficial a l’Estatut de la senyera de les quatre barres del Consell preautonòmic. Denuncien la intolerància que suposa que se li negue el reconeixement oficial a la senyera reial de les quatre barres, quan tots els estudis solvents constaten que ha identificat històricament el territori valencià
Nacionalistes d’Esquerres d’EUPV reclama al Govern valencià que reconega oficialment la senyera reial valenciana de les quatre barres, que ha identificat històricament l’antic Regne de València. Nacionalistes d’Esquerres recorda que el Consell Preautonòmic valencià (1978-1980) va adoptar la bandera de les quatre barres, amb el distintiu de la cimera del drac alat de la Generalitat Valenciana al centre del camper. Una fórmula perfectament plausible actualment en el marc de l’Estat de les autonomies.
Nacionalistes d’Esquerres adverteix que cal que el Govern autonòmic deixe d’excloure un símbol històric valencià com és la senyera de les quatre barres; una exclusió intolerant i que a la pràctica suposa un menyspreu institucional per als valencians i valencianes que s’identifiquen legítimament amb la bandera històrica dels valencians, com demostren multitud d’estudis.
Així mateix, estudis com Barres i Corones. La bandera de la ciutat de València (segles XIV-XIX), del medievalista i tècnic de la Universitat de València Pau Viciano, constaten que la bandera autonòmica actual és un dels símbols local de la ciutat de València; que tampoc no ho va ser per aquesta ciutat fins ben entrat el segle XIX: quan s’hi afegí l’augment blau amb brodats com a una solució ornamental no heràldica, que només posteriorment seria interpretada com a una corona.
Sense pretensió de qüestionar aquest símbol local de la ciutat de València assumit per molts ciutadans valencians i valencianes; Nacionalistes d’Esquerres vol denunciar l’abús que comporta la imposició d’un símbol local al conjunt del territori valencià. Mentre que s’exclou quan no es reconeix a nivell institucional, de forma intolerant, en el text de l’Estatut actual, per al conjunt del territori valencià, la senyera reial de les quatre barres, que com demostren tots els estudis solvents, ha identificat històricament aquest territori.
València, 12 de novembre de 2008