Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

dijous, 12 de març del 2009


DIMECRES, 11/03/2009 - 19:21h

STEPV crida a la mobilització de l'ensenyament valencià

El sindicat s'autoinculpa de penjar la imatge de Font de Mora cap per avall

STEPV ha sortit decebut de la reunió amb la Conselleria d'Educació per a tractar els punts del manifest de la Plataforma per l'Ensenyament Públic. Segons el sindicat, la secretària d'Educació, Concha Gómez, s'ha negat a negociar el document de resposta al manifest 'i s’ha limitat a escoltar les propostes'. És per això que el sindicat ha fet una crida a mobilitzar-se de nou i demanarà a la Plataforma que torni a establir un calendari de mobilitzacions.

En un comunicat, STEPV lamenta que el govern valencià 'haja desaprofitat una bona ocasió per a donar resposta a les demandes de la comunitat educativa, ja que és la primera vegada que Concha Gómez ha estat present en una negociació des de fa mesos', i critica que la Mesa Sectorial d'avui ha estat 'un mer formalisme': 'l'actitud de la Conselleria respon a l’estratègia de guanyar temps i aparentar una actitud negociadora per evitar les mobilitzacions de la Plataforma.'

La plataforma es reunirà demà a la tarda per valorar la situació actual, i STEPV i FETE UGT PV ja han dit que proposarien de reactivar les mobilitzacions, entre les quals hi ha la vaga que va ajornar-se al desembre.

Font de Mora cap per avall

El sindicat ha dit avui que s'autoinculpava d'haver penjar la imatge del conseller Alejandro Font de Mora cap per avall. Ho ha fet després d'haver sabut que la Conselleria havia obert un expedient disciplinari al director de l'IES Las Norias, a Montfort del Cid, perquè el centre exhibia una imatge de Font de Mora cap per avall. STEPV diu que aquest expedient 'respon a una nova manifestació d'autoritarisme i de coacció a la llibertat d'expressió dels claustres de professorat'. És per això que el sindicat 'insta tots els centres docents a imitar l'acció i penjar a l'entrada del centre cartells amb la imatge del conseller cap per avall, a imitació del quadre de Felip V del museu de l’Almodí de Xàtiva, de nefast record per al poble valencià, com ho està sent el conseller d'Educació, 300 anys després'.

Font:Vilaweb