Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

dimecres, 15 d’abril del 2009

15 Abr, 2009

SIMAT decidirà en referèndum si permet construir el camp de golf i l'ubanització

Declaracions d'Eladi Mainar sobre un referéndum per aprovar el PAI simater amb golf i macrourbanitzacions. 12/04/09

Novament en unes declaracions exclusives a LEVANTE-EMV (el diumenge de Pasqua 12/04/09) l'Alcalde de Simat de la Valldigna, Eladi Mainar, assegura que és un dels acords de govern dels partits del PACTE DE PROGRÉS simater. Els ciutadans seran convocats quan s'aprove el PGOU. Els simaters tindran la possibilitat de decidir sobre la construcció d'un cap de golf a la localitat amb o sense urbanitzacions en el perímetre de l'àrea de protecció que rodeja l'antic monestir de la Valldigna, un complex declarat Bé d'Interès Cultural

Segons Mainar en el PGOU que s'està tramitant i que esperen que la Generalitat aprove en uns mesos existeix un espai d'un 1'2 milions de metres quadrats que es classificarien o a Sol No urbanitzable Comú, lo que permetria en algun moment autoritzar un camp de golf amb o sense edificis annexes, sempre i quan l'ajuntament i la Generalitat donen el vis i plau.

El referèndum ciutadà seria vinculant per part del consistori i tindria lloc a partir que la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Vi venda aprove l'esmentat PGOU, situació que podria produir-se abans de final d'any.

L'Alcalde declara que la pregunta es podria formular de manera que la gent de Simat puga posicionar-se sobre cada una de les idees que tenen els grups polítics locals al respecte del projecte.

Encara hi han empreses interessades:

Els socialistes assegura Mainar entenen que preservar el monument de l'antic Monestir es perfectament compatible i fins i tot complementari,, amb un camp de golf que incloga especialment una gran zona de servis terciaris dedicats al turisme: “.... això permetria la creació de llocs de treball i diversificar l'economia local, fins ara basada en una agricultura que no rendeix”.

Segons el mateix personatge: “ la forta crisis econòmica que hui hi ha el mercat immobiliari i de la construcció no afecta a l'interès que diferents empreses tenen per impulsar aquest complex turístic i residencial al voltant d'un dels monuments històrics més significatius de la comunitat Valenciana en ple procés de rehabilitació”.
Un 82% dels assistents va escollir que no desitjava un camp de golf al municipi - conclusions AGENDA21 de Simat http://www.simat.cat/user_files/simat/File/INFORME_TALLER_1[1].pd

Font :Valldigna digital