Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

diumenge, 4 d’octubre del 2009

Obliguen el Cor de la Generalitat Valenciana a eliminar el terme 'poble català' d'una cançó


04/10/2009
Els membres del Cor de la Generalitat Valenciana han denunciat que, “per ordres de dalt”, han hagut de canviar el text original d'una obra que representaran el proper 8 d'octubre en commemoració de la Diada del País Valencià, que és el 9 d'octubre. El text contenia al·lusions al poble català, i s'han vist obligats a fer servir altres expressions com poble valencià o aragonès. Un membre del cor explicava ahir que, després de dos setmanes d'assajos, el director Miguel Ángel Gómez va explicar que havien de fer aquests canvis “per ordre de dalt”, i sense especificar res més.

Els cantants han acollit aquesta obligació amb una ironia i llàstima, perquè entenen que és “una situació ridícula sense cap mena de sentit”. El Palau de la Música de València, per la seva banda, ha assegurat desconèixer aquest assumpte i han remarcat que l'obra que s'interpretarà, Roger de Flor de Rupert Chapí, és una “obra per al públic valencià”.

L'obra de Rupert Chapí s'interpretarà al Palau de la Música de València i és un dels actes institucionals que s'han preparat per commemorar la diada dels valencians.