Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

diumenge, 25 d’abril del 2010

25 d'abril; Fem País!

Publicat per nerecabareda in * ValldignaDigital, - València, Marxa pels PPCC, PPCC, Nere Cabareda - 25 Abr, 2010



Un any més, arriba el nostre día, el 25 d'abril. Sónen les dolçaines en el carrer Sant Vicent i més de 30.000 persones es reunixen este any per a celebrar el que és nostre i per a no oblidar la nostra història. Ahir hi eren presents milers d'estelades, milers de senyeres i milers d'ànimes. Hi era present Guillem i Estellés i Fuster i Ovidi... Ahir ens vam retrobar amb el que som; amb un País viu i encés. Gent coneguda, gent nova, gent del país, veïns del nord, veïns de les Illes, tots estaven presents en una dada tan especial. 303 anys han passat i no oblidem. En un País amnésic on sembla que és més facil oblidar, més de 30.000 persones continuen recordant, lluitant i tractant de vertebrar el nostre territori de llengua comuna.

Des del carrer de Colon ja se sent l'ambient festiu de la diada nacional. Bandes de música, gent vinguda de tot el País, banderes aixecades en l'aire, crits d'independencia... La manifestació s'exten pel carrer Sant Vicent, la Plaça de l'Ajuntament, Parterre, carrer de la Pau i arribem a la plaça de la Reina. Sembla que la gent està ja més que farta dels colps que emb rebut del democràtic estat espanyol, dels trets que ens han disparat des del govern valencià. Farts de que ens manegen com a titelles i de que la gent continue votant a un partit que sembla que continuarà per a sempre... Estem farts, però avui és el nostre dia i no deixem que ningú ens enfosse en la seua merda. Avui fem País i fem el nostre amb les nostres propies mans. Avui li toca parlar al poble i queda vigent que el poble vol canvi; avui el poble fa País.


Per un futur millor, per un País Valencià lliure i sobirà, continuem fent País, cap a la llibertat i la unificació dels Països Catalans!