Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

diumenge, 6 de gener del 2008

Els Reis de l'Orient arriben a tots els racons del país


DISSABTE, 05/01/2008 - 17:00h
Les cavalcades d'Alcoi i de Barcelona, dues d'històriques
Després de dies d'espera, els Reis de l'Orient han arribat aquest vespre per portar regals i bons desigs a tothom i, especialment, als infants. Una de les cavalcades més antigues del món és la d'Alcoi (s'ha pogut seguir en directe per internet), que es fa des del 1866. La de Barcelona també data de la segona meitat del segle XIX, i també s'ha emès en directe, a través de la web de Barcelona Televisió.
La quitxalla ha ideat tot d'estratègies perquè els Reis de l'Orient no es descuidin de passar per casa seva: han construït fanalets de paper, enceès torxes i arrossegat llaunes buides per fer soroll i cridar-los l'atenció. Segons la tradició els reis duen molts regals als xiquets que s'hagin portat bé durant l'any, i carbó als qui hagin fet malifetes. La cavalcada d'Alcoi La cavalcada d'Alcoi va a càrrec de l’associació Panerot, i té el preludi el diumenge abans de Reis, amb les Pastoretes, una desfilada de criatures vestides de pastors i enfilades en carrosses molt guarnides que recorren la ciutat fins al pesebre monumental per obsequiar el nen Jesús. El 4 de gener l'emissari reial anuncia l'arribada imminent de Gaspar, Melcior i Baltasar, i avui al vespre hi ha la cavalcada, en què participen més de mil alcoians. Per tot el país De cavalcades, n'hi ha a gairebé a tot arreu. A Barcelona, els Reis hi arriben, com cada any, amb el pailebot Santa Eulàlia i recorren el centre de la ciutat. Com que la cavalcada d'enguany es dedica a l'Any de la Ciència, les carrosses aniran guarnides de motius científics. Una altra cavalcada notable i també molt antiga (de final del XIX) és la d'Igualada, que es va instituir per obsequiar els infants de les famílies més pobres.

+ Podeu seguir en directe la cavalcada d'Alcoi (a les 19.00) i la de Barcelona (a les 17.00).+ Festes.org: Estratègies perquè els Reis no passin de llarg.+ Webs relacionades dins Nosaltres.cat: Reis d'Orient.