Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

divendres, 23 de gener del 2009

Divendres, 23 de gener de 2009 a les 16:00
Informa: Guillem
Font:Vilaweb

atac-seu-erpv-paisvalencia-gen2009_26.jpegUns desconeguts han atacat aquesta matinada amb un artefacte incendiari la seu d'Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) de València, segons han confirmat fonts del partit. El secretari d'organització d'ERPV, Jordi Vayà, ha dit que "l'extrema dreta i els seus còmplices que bé amb el seu silenci, bé amb la seua col.laboració, donen cobertura als violents, trenquen la convivència democràtica atacant als que volem un País Valencià democràtic i en pau".

Aquest és un més dels atacs que pateixen les entitats, partits i personalitats del País Valencià que no s'han apuntat al carro de l'espanyolisme. Aquest 2008 que acabem de cloure ens ha dut atacs a seus de la mateixa ERPV o del Bloc a esdeveniments culturals (Correllengua de Gandia) a entitats (ACPV, Casals d'ACPV), llibreries (Llibreria 3i4, Llibreria de la UV) o fins i tot a sindicats (Intersindical Valenciana). Pintades, amenaces, llançament de pedres, intents de crema ... tot s'hi val en el marc de la impunitat amb què es mou la ultradreta al País Valencià, a l'ampara de la justícia i administracions espanyola i valenciana, que s'encongeixen d'espatlles i miren cap a una altra banda.

Vayà ha denunciat precisament la impunitat amb què actuen aquestos grupuscles tant a la ciutat de València com a la resta del País. "El ministeri de l'Interior continua sense aclarir ni investigar aquestes agressions, que fa més de trenta anys que es produeixen contra seus i organitzacions d'esquerres i democràtiques".

agressions-paisvalencia-recopilacio-impunitat_73.jpeg