Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

dimecres, 31 de desembre del 2008

Agressió Feixista al Casal

En un comunicat emés ahir Independentistes de la Safor, denúncia la darrera agresió feixista al Casal de la Fundació Jaume I a la capital saforenca.

El comunicat, que podeu llegir integre ampliant notícia, denuncia publicament lles amenaces explícites de mort i els missatges que recorden altres crims comesos pel feixisme com els assassinats de Guillem Agulló, o de Carlos Palomino.

Fons del Casal Jaume I declaraven a la redacció de Llibertat.cat que no tenien per costum emetre comunicats davant aquestes situacions.

Nota de premsa d'Independentistes de La Safor

Una vegada més i ja en van moltes, massa, la Fundació Casal Jaume I de Gandia ha rebut un nou atac per part de la intolerància espanyolista. La seu ha amanegut plena de pintades. Aquest cop però, les pintades inclouen amenaces explícites de mort unides a missatges que recorden altres crims comesos pel feixisme com els assassinats de Guillem Agulló, jove antifeixista i militant de Maulets de Burjassot, mort a Montanejos a mans de Pedro Cuevas, un individu present a la candidatura de les darreres eleccions municipals del partit neonazi Alianza Nacional a Xiva; o de Carlos Palomino “El Pollo” jove antifeixista madrileny assassinat per un membre de l'exèrcit espanyol que anava a una concentració del partit ultradretà Democracia Nacional.

De tots és ben sabuda la impunitat amb que actua el feixisme al País Valencià i més en concret a la ciutat de Gandia, on des de fa uns anys han proliferat els grupuscles ultradretans i feixistes com España 2000, Alianza Nacional, Coalició Valenciana o el Gav-Grup d´Acció Valencianista. Tots ells relacionats si més no personalment i que comparteixen una mateixa manera de fer, basada en l´odi al diferent i en la utilització de la violència física o verbal contra els que ells consideren enemics. Bona mostra del seu tarannà són les diverses i recents agressions patides per joves de la comarca, immigrants, homosexuals així com els darrers atemptats i pintades a seus de partits polítics.

Algunes d'aquestes agressions han arribat als mitjans de comunicació, com el lamentable espectacle que protagonitzaren durant el darrer Correllengua de Gandia un grup de persones, convocades pel GAV, els quals van agredir brutalment Maite Peiró, regidora del Bloc a l´Alqueria de la Comtessa, llançant-li una pedrada al cap, pel simple fet de participar en la cercavila.

Tots aquests actes tenen uns responsables amb noms i cognoms però, també hem de denunciar la connivència de les autoritats polítiques i policials de Gandia i la comarca. Vostés per deixadesa o per pura complicitat amb el feixisme estan deixant que aquest grupuscles campen impunement pels carrers de la Safor.

Des d´Independentistes de la Safor fem pública aquesta denúncia i responsabilitzem de tots aquests incidents a més de als autors materials al Sr Alcalde de Gandia, la Regidoria de Seguretat Ciutadana, al Cap de la Policia Local de Gandia així com el delegat del Govern al País Valencià i el Comissari de la Policia Nacional Espanyola a Gandia.

Sancions simbóliques i ridícules com els 300 euros pels greus incidents ocorreguts en el passat correllengua no fan més que donar ales als violents i als intolerants, i davant cada nova agressió no dubtarem un instant en assenyalar-los a vostés com a uns dels PRINCIPALS RESPONSABLES.

Nosaltres no ens aturarem per més amenaces o agressions que patim, ni els homosexuals deixaran de ser-ho, ni els immigrants deixaran de lluitar per un treball i una vida digna, ni els independentistes deixarem de treballar per uns Països Catalans independents i socialment justos, començant per Gandia i la Safor.

Guillem i Carlos: ni oblidarem, ni perdonarem!

El feixisme no es tolera, es combat!

Gandia 29 de desembre de 2008