Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

dijous, 11 de desembre del 2008

DIJOUS, 11/12/2008

El cítric valencià farà vaga per demanar un pla de xoc

Els sindicats agraris diuen que els governs no han atès el sector com es mereixia

Els sindicats agraris Unió de Llauradors, AVA-Asaja i UPA-PV han convocat una vaga general del sector cítric pels volts de Nadal perquè els governs valencià i espanyol consensuïn un pla de xoc a curt termini i mesures per a alleugerir els problemes estructurals que arrossega el sector des de fa quatre temporades. Diuen que els governs no han atès el sector com es mereixia, tot i que és estratègic perquè dóna feina a més de 150.000 treballadors.

Els sindicats es queixen que el sector no pot cobrir ni les despeses de producció i volen donar un missatge 'clar i d'unitat a la gran distribució espanyola i europea que, amb la seva actitud, ha aconseguit de trencar novament la cadena alimentària sabent que obliga el seu graó més dèbil, el productor, a vendre el producte amb per sota del preu real.'

També pretenen que se sumin a la mobilització els comerços citrícoles, ja siguin cooperatius o privats.

Reunió amb Maritina Hernández

Els tres sindicats tenen previst de presentar avui a la consellera d'Agricultura, Maritina Hernández, un paquet de mesures que creuen que hauria d'implementar. També les faran arribar a la titular del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marítim espanyol, Elena Salgado.