Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

dimarts, 2 de desembre del 2008

Dimarts, 2 de desembre de 2008 a les 18:00
Informa: Guillem
Font:Racó Català
El Tribunal Suprem espanyol ha reconegut el títol de Filologia Catalana per a l'acreditació de coneixement del valencià a les oposicions docents del País Valencià, convocades ppcc_40.gifper la Conselleria d'Educació de la Generalitat valenciana. L'alt tribunal espanyol estima així la demanda del Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV-Iv) contra la Conselleria, per la seva negativa a reconèixer el títol de Filologia Catalana per a acreditar coneixements lingüístics de valencià.

La sentència del Suprem espanyol, que data de la setmana passada però s'ha fet públic avui, s'afegeix a les prop de 15 sentències del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) que obliga a la Generalitat valenciana a reconèixer aquesta titulació per a l'acreditació de coneixements de valencià a les oposicions del personal de l'administració valenciana. STEPV ha recordat que, lamentablement, la Generalitat "s'ha negat de forma reiterada a incloure aquest reconeixement a les darreres convocatòries d'oposicions". La sentència del Suprem espanyol no admet recurs i obliga la Conselleria d'Educació del govern valencià a reconèixer aquesta titulació en futures convocatòries. STEPV ja ha avisat que en cas que la Conselleria infringeixi novament la llei, denunciaran el conseller Font de Mora per "prevaricació".

Pel sindicat aquesta sentència se suma a la vintena de resolucions aproximadament, legals i jurídiques, que han refermat la unitat de la llengua en els àmbits normatiu, jurídicolegal i acadèmic.