Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

dilluns, 1 de desembre del 2008

Ha faltat a Barcelona, el cantautor, Joan Baptista Humet PDF
dilluns, 01 desembre 2008
font:llibertat.cat

 Ha mort aquesta matinada d'un càncer d’estómac. Nascut a Navarrés (Canal de Navarrés, País Valencià) el 4 de gener del 1950, residia des de petit a Terrassa.

Humet va estar vinculat al moviment de la Nova Cançó i és autor del tema Gemma, un clàssic de la música catalana

El TNC acollirà properament un concert d'homenatge amb Serrat i Llach com a caps de cartell.

 Fill d’un industrial tèxtil, el 1968 es va traslladar a Barcelona per estudiar enginyeria, però la influència de Joan Manuel Serrat i altres veus del moviment de la Nova Cançó el van portar de ple a la música. Intèrpret d’exquisida elegància, el 1970 va enregistrar el seu primer disc i el 1971 va aconseguir el primer èxit amb Gemma, un tema de gran tendresa que es convertiria en un clàssic de la música catalana. Humet introduïa amb els seus temes la primera part dels concerts de Lluís Llach. El 1975 va publicar el seu primer disc. A mitjans dels anys 80 es va retirar, però va tornar a gravar el 2004.

El concert, que ja estava previst abans de la seva mort, te confirmades la presència de Joan Manuel Serrat, Lluís Llach, Marina Rossell, Maria del Mar Bonet, Guillermina Motta, Joan Isaac, Núria Feliu, Francesc Burrull, Víctor Manuel, Ana Belén, Moncho, els membres de Pegasus, Sisa i Francesc Pi de la Serra. En l'acompanyament musical destaquen dos dels músics d'Humet, Joan Eloi Vila i Josep Maria Francino, mentre que la presentació anirà a càrrec de Xavier Graset