Benvinguts al nou Blogvalldigna, disculpeu però estem en periode de proves i canvis

dilluns, 15 de desembre del 2008

DILLUNS, 15/12/2008
Font:Vilaweb

La Plataforma per a l'Ensenyament Públic ajorna la vaga prevista per dimecres

Educació ha proposat una moratòria de ciutadania en anglès durant aquest curs

La Plataforma per a l'Ensenyament Públic ha decidit d'ajornar la vaga prevista en un principi per dimecres, un cop la Conselleria d'Educació ha acceptat la seva contra-proposta: ha fet explícit que ciutadania es podrà ensenyar en català o castellà i ha acceptat fixar com a data límit de les negociacions el 15 de febrer. A més, el document enviat per la Generalitat contempla els tretze punts reivindicats per la plataforma des del juny.

Per a la plataforma, 'la circular proposada significa acceptar el fracàs del model proposat pel govern valencià i cessar en les advertències, amenaces i interferències sobre la tasca del professorat'.

La plataforma, que qualifica d'èxit la rectificació de la Generalitat, diu que ajorna la vaga fins que sàpiguen 'el resultat de les primeres negociacions' i que mantindrà 'la vigilància davant les respostes que es concretin en cada procés negociador'. A principi de gener la plataforma es reunirà per fixar els punts concrets a plantejar en cada àmbit de negociació i quines seran les mobilitzacions en cas que el procés negociador fracassi.

'La Conselleria comença a fer cas de les demandes de la societat', ha dit Gemma Piqué, portaveu de la plataforma. I el gerent d'Escola Valenciana, Àngel Martí, ha dit: 'el document enviat per la Conselleria reconeix que tenim raó, que el sistema educatiu valencià té mancaces de gestió. Ara esperem comprovar si hi ha la intenció de millorar aquesta situació amb una negociació que ha de partir d'uns compromisos previs'.